Срцем за срце Србије

Огранак Уједињене Србије у Градишци покренуо је акцију под називом „Срцем за срце Србије“ , да би се прикупио новац за куповину брашна и уља које ће бити прослијеђено на Косово и Метохију. Акција траје током октобра и новембра 2011. године.

Акција обухвата низ активности које ће бити реализоване уз помоћ чланова Огранка у Градишци и Прњавору. Први дио акције је прикупљање новца по основним и средњим школама општине Градишка и Прњавор, који је већ у току.

Руководство Огранка је уговорило и два хуманитарна концерта фолклора у Прњавору и Козарској Дубици на којима ће учествовати КУД Коловит из Градишке са друштвима из поменутих градова.

„Град позориште“ из Градишке ће одиграти представу „Покондирена тиква“ крајем новембра такође за наше Косово и Метохију и сав приход од представе биће намјењен куповини основних животних намирница за наше сународнике са Косова и Метохије.

28. новембра 2011. у Градишци се организује традиционално „Србобранско вече“ на којем учествују пјевачи крајишке пјесме, а дио прихода од улазница биће намјењен нашој организацији.

У цркви Покрова Пресвете Богородице у Градишци постављена је кутија у коју се може придарити и на тај начин помоћи Србима из јужне покрајине.

Од прихода свих наведених активности биће купљено брашно и уље. Шлепер за превоз хуманитарне помоћи је већ уговорен. Такође и чланови Огранка Уједињене Србије у Градишци ће кренути пут српске јужне покрајине и са браћом из Београда однијети сакупљено.

Позивамо све добротворе да помогну акцију, да помогнемо ономе коме је помоћ стварно потребна. Јер, неће нам се Сунце рађат’ као прије, без Косова, без Метохије!

ujedinjenasrbija.rs