Оснивачка скупштина

Оснивачка скупштина огранка Уједињене Србије у Градишци одржана је 13. Јуна 2011. године у Сали за семинаре и састанке Културног центра у Градишци. Скупштину је присуствовало 44 љубитеља будућег огранка, а најбројнији су били средњошколци, иако је међу присутнима било и старијих особа, међу којима и један академик!

Скупштину је водио предсједник Иницијативног одбора Ратко Савић. Наше оснивање су увеличали гости из Београда, изасланици матичне организације, Никола Јоцић и Невена Томић. Гости су донијели Одлуку Управног одбора Уједињене Србије којом почиње рад Огранка, статут и заставу. Прочитано је и писмо предсједника Уједињене Србије Валентина Поповића, који је био спријечен да дође.

На скупштини је једногласно изабрано руководство Огранка, и то: предсједник Марко Шукало, подпредсједници Ратко Савић и Јована Малиновић, секретар Срђан Пуцар, предсједник скупштине огранка Споменка Раца, координатори (за финансије, односе са јавношћу и пројекте) Милица Десанчић, Немања Шмитран, Јелена Лазић и Синиша Кнежевић. Они су уједно и чланови Управног одбора Огранка. По избору руководства, изгласан је Статут и Правилник о раду Огранка.

Оснивачкој скупштини су присуствовали локални медији (ТВ и радио) који су данима након скупштине извјештавали о овом догађају у нашем граду. Слике са Оснивачке Скупштине можете погледати у Галерији.

ujedinjenasrbija.rs