Уједињена Србија > Огранак Градишка > Вести > Концерт „Срцем за срце Србије“ – Лакташи

Концерт „Срцем за срце Србије“ – Лакташи

 

У склопу хуманитарне акције „Срцем за срце Србије“ одржан је концерт у Лакташима,26.11.2011 године у Центру за културу и образовање Лакташи.

На концерту су учестовали КУД-ови са свих српских подручја,а посебна нам је част била угостити чланове КУД “ Копаоник “ из Лепосавића са којима смо провели два дана у дружењу,пјесми и дијелећи заједничку нам љубав,љубав према Косову и Метохији,нашој вјери и обичајима,и свему што је српско.

Поред КУД-а „Копаоник“ на концерту су учествовали и други КУД-ови,и то :

КУД „СЛАВКО МАНДИЋ“ ЛАКТАШИ // РЕПУБЛИКА СРПСКА

КУД „ВЕСЕЛИН МАСЛЕША“ БАЊАЛУКА // РЕПУБЛИКА СРПСКА

КУД „КОЛОВИТ“ ГРАДИШКА // РЕПУБЛИКА СРПСКА

КУД „БИСЕР“ СРБАЦ – фолклорна секицја Кобаш // РЕПУБЛИКА СРПСКА

Тачно у 20 часова почео је концерт,а у исти тренутак су снажније закуцала срца свих присутних.Невјероватан осјећај је видјети и осјетити подршку присутних на концерту за све што смо урадили и што ћемо урадити за наш српски народ на Косову и Метохији.

Још љепши осјећај је знати да је прије само 2 деценије та помоћ требала нама,а данас,одвајамо минимално од себе,а то минимално некоме значи нови дан,нови осмјех на тужним лицима мајки које немају чиме да нахране своје дијете.

Успјели смо,скупили смо помоћ за наш народ,срца су нам пуна.

Захваљујемо се Александи Чоличковић – директору Културног центра Лакташи и Александру Бабићу,за несебичну подршку при реализацији концерта.

ujedinjenasrbija.rs