Уједињена Србија > Огранак Градишка > Вести > Концерт „Срцем за срце Србије“ – Градишкa

Концерт „Срцем за срце Србије“ – Градишкa

Претходна два концерта,у Прњавору и Лакташима,су били успјешни,али увијек пред концерт постоји страх од неуспјеха.Такав исти страх је постојао и пред концерт у Градишци.Иако смо имали добру рекламу на локалној и државној телевизији,иако је град био обљепљен плакатима који позивају становништво на концерт,страх је био присутан.

Скоро сат времена пред почетак концерта,испред Културног центра Градишка почело је скупљање људи који су одлучили да посјете овај хуманитарни догађај у граду.

То је било велико охрабрење за нас,али,трема и страх које смо имали нису били упоредиви са претходним концертима.Ипак ће овај концерт показати реалну слику наше организације,подршке средине и нашој будућности у граду.

Доброчинство,хуманост и суосјећање са нашим народом су довели до велике посјећености,и Градишка је освјетлала образ и част.Велика сала Културног центра Градишка је била испуњена,до посљедњег мјеста.Нестао је страх,нестала је трема,остало је само одушевљење,понос и част што смо грађани овог града.

Сваки корак учесника концерта је био испраћен подршком публике.Градишка је испунила свој задатак.

Иако смо скоро основани,успјели смо да организујемо концерт,који је по некима понајбољи концерт у Републици Српској до сад.На крају,водитељ програма је на бину позвао све чланове организације и све КУД-ове и сви заједно су запјевали најславнију српску пјесму :

„…ој Косово,Косово…“

У концерту су учествовали и чланови КУД-а „Звечан“ из Звечана,града који се налази на нашој светој земљи,нашем Косову и Метохији.

Осим КУД-а „Звечан“, на концерту су учествовали и :

КУД „КОПАОНИК“ ЛЕПОСАВИЋ // СРБИЈА

КУД „СЛАВКО МАНДИЋ“ ЛАКТАШИ // РЕПУБЛИКА СРПСКА

КУД „ВЕСЕЛИН МАСЛЕША“ БАЊАЛУКА // РЕПУБЛИКА СРПСКА

КУД „КОЛОВИТ“ ГРАДИШКА // РЕПУБЛИКА СРПСКА

СПКУД „ПРОСВЈЕТА“ ПРЊАВОР // РЕПУБЛИКА СРПСКА

Захваљујемо се : Културном центру Градишка ( генерални покровитељ) , РТРС, КДС (инфо каналу Градишка) ,мотелу Еурека,кафићу „Паб“, Мирку Борјановићу,Мирославу Вуковићу и свим осталим који су заслужни за одржавање концерта у Градишци.

ujedinjenasrbija.rs