Док божур цвета

Предсједник Уједињене Србије из Градишке, Марко Шукало написао је своју прву књигу! Збирка поезије „Док божур цвета“ има симболичан назив, јер док божур цвета и Косово и Метохија ће бити српска земља, и љубав ће цвјетати у животима оних који знају сањарити и вољети.

Збирку чине педесет двије пјесме, сврстане у три цјелине. Прва цјелина говори о родољубљу, о Косову и Метохији, Србији, Републици Српској као и о српским великанима кроз историју. Други дио збирке су пјесме о љубави, о идеалној драгој, несуђеној или суђеној, жуђеној, дјевојци јаког имена и тамна ока, сјајнија од дуката. Трећи дио збирке су пјесме из живота, инспирисане животом и скромношћу блаженопочившеног патријарха српског Павла.

У збирци се вију барјаци крсташи, ножи и пегази, босиљак и рузмарин, све је у знаку мача и заставе. Али и чежњиви уздисају, топли загрљаји, нестварне шетње, сузни погледи. А све у нераскидиву цјелину повезује божур, символ нашег постојања и опстајања, символ љубави али и боја! Божур нас води кроз ову несвакидашњу збирку, и показује да и млада душа од осамнаест љета већ има шта рећи овом злослутном свијету.

Пјесник иде даље, након божурове баште, просуће још стихова за незаборав!

ujedinjenasrbija.rs